13 Ocak 2008 Pazar

Zeytinyağlı taze fasulye

Hazırlama süresi 25 dakika
4 kişilik
132 kalori

Malzemeler:
750 gr. taze fasulye
2 adet soğan
2 adet domates
30 ml. zeytinyağı
toz şeker
tuz

Hazırlanışı:

+ Taze fasulyeleri ayıklayıp bütün bırakın. Soğanı ve domatesi küp kesin.

+ Tavaya zeytinyağı koyun. Isınmaya başlayınca soğanları ve şekeri ekleyip şeffaflaşana kadar çevirin. Tuzlayın ve domatesleri ekleyin. Birkaç dakika çevirip ateşten alın.

+ Porsiyonluk kalıplara fasulyeleri kafes kafes dizin. Ortalarına domatesli harcı paylaştırıp fasulyelerin uçlarını kapatın. derin bir tencereye içinde fasulye olan kalıpları dizin. 200 ml. su ilave edin fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Servis tabaklarına ters çevirip servis yapın.

Hiç yorum yok: