13 Ocak 2008 Pazar

Zeytinyağlı patlıcan

Hazırlama süresi 20 dakika
4 kişilik
250 kalori

Malzemeler:
4 adet patlıcan
2 adet domates
1 demet taze sarmısak
45 ml. zeytinyağı
1/2 adet limon
1 demet maydanoz
şeker

Hazırlanışı:

* Patlıcanları tamamen soyun. Boyunca dörde bölün. Başlarını bütün bırakın.

* Domatesleri blanşe edip soyun ve küp doğrayın. Sarmısakları ince halka doğrayın.

* Yayvan bir tencereye zeytinyağı koyun. Limonun suyunu ekleyip karıştırın. Patlıcanları tek tek bu karışıma bulayın. Üstüne domates, sarmısak, şeker ve tuz ekleyin. Patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.

* Servis tabağına alın, ince kestiğiniz maydanozla beraber servis yapın.

Hiç yorum yok: