Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
390 kalori
Malzemeler:
70 ml. zeytinyağı
1 demet taze nane
1 demet dereotu
250 gr. taze yaprak
20 adet yeşil erik
toz şeker
tuz
200 gr. pirinç
5 adet soğan
2 demet taze soğan
Hazırlanışı:
+ Pirinci yıkayıp üstünü örtecek kadar sıcak su koyun ve dinlenmeye bırakın.
+ Soğanı küçük küp kesin. Taze soğanı ve otları ayıklayıp ince kesin.
+ Zeytinyağını tencereye koyun. Soğanları ekleyin ve şeffaflaşana kadar çevirin. Pirinçleri süzüp tencereye ekleyin. Biraz çevirip taze soğan, 50 ml. su ve otları ekleyin. Şeker ve tuz ekleyip ateşten alın.
+ Derin bir tencerede su kaynatın. Asma yapraklarını ilave edin. 5 dakika kaynatıp süzün. + Hazırladığınız iç ile dolmaları sarıp tencereye dizin. Erikleri ilave edin ve üstüne bir kapak kapatıp yumuşayana kadar pişirin.
Mevsiminde limon yerine kullanabileceğiniz erik bu yemeğe hoş bir lezzet katar. Vişne mevsiminde dolmaları birer vişne ile de sarmayı denemelisiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder