Hazırlama süresi 15 dakika
4 kişilik
180 kalori
Malzemeler:
4 adet patlıcan
4 adet soğan
3 adet domates
10 diş sarmısak
1 demet maydanoz
60 ml. zeytinyağı
yenibahar
şeker
tuz
Hazırlanışı:
+ Soğanları jülyen kesin. Elinizle ovarak hafifçe öldürün.
+ Domatesleri blanşe edip kabuklarını soyun ve küçük doğrayın.
+ Sarmısakları soyun. Maydanozu incecik kıyın. Hepsini soğanlara karıştırıp tuzlayın.
+ Patlıcanları alaca soyun. Her iki ucunun birbirinden ayrılmamasına dikkat ederek başlarından alt kısımlara kadar kesip gövdelerini dörde yarın.
+ Patlıcanların yarık olan gövdelerini hazırladığınız iç ile doldurun.
+ İçleri doldurulmuş patlıcanları yayvan bir tencereye yan yana dizin.
+ Üstlerine zeytinyağı, yenibahar, tuz ve şeker ekleyip az su ilavesiyle önce kuvvetli sonra orta ateşte pişirin. Tencerede soğuduktan sonra servis tabağına alın.
+ Çiğden pişirilen bayıldılar her zaman daha hafif ve lezzetli olur.
Bu yemeği önce soyulmuş, tuzlu suda yatırılmış ve sıkılmış patlıcanları; ardından soğanları zeytinyağında kavurarak da hazırlayabilirsiniz. İmam bayıldıyı fırında da pişirebilirsiniz. 2000 C’de üstü kapalı olarak pişirmeye dikkat edin.
13 Ocak 2008 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder