13 Ocak 2008 Pazar

İmam bayıldı

Hazırlama süresi 15 dakika
4 kişilik
180 kalori

Malzemeler:
4 adet patlıcan
4 adet soğan
3 adet domates
10 diş sarmısak
1 demet maydanoz
60 ml. zeytinyağı
yenibahar
şeker
tuz

Hazırlanışı:

+ Soğanları jülyen kesin. Elinizle ovarak hafifçe öldürün.

+ Domatesleri blanşe edip kabuklarını soyun ve küçük doğrayın.

+ Sarmısakları soyun. Maydanozu incecik kıyın. Hepsini soğanlara karıştırıp tuzlayın.

+ Patlıcanları alaca soyun. Her iki ucunun birbirinden ayrılmamasına dikkat ederek başlarından alt kısımlara kadar kesip gövdelerini dörde yarın.

+ Patlıcanların yarık olan gövdelerini hazırladığınız iç ile doldurun.

+ İçleri doldurulmuş patlıcanları yayvan bir tencereye yan yana dizin.

+ Üstlerine zeytinyağı, yenibahar, tuz ve şeker ekleyip az su ilavesiyle önce kuvvetli sonra orta ateşte pişirin. Tencerede soğuduktan sonra servis tabağına alın.

+ Çiğden pişirilen bayıldılar her zaman daha hafif ve lezzetli olur.

Bu yemeği önce soyulmuş, tuzlu suda yatırılmış ve sıkılmış patlıcanları; ardından soğanları zeytinyağında kavurarak da hazırlayabilirsiniz. İmam bayıldıyı fırında da pişirebilirsiniz. 2000 C’de üstü kapalı olarak pişirmeye dikkat edin.

Hiç yorum yok: