13 Ocak 2008 Pazar

Fırında Patlıcan Musakka

Fırında Patlıcan Musakka:
Malzemeler:
- 4 adet patlıcan
- 4 adet patates
- Yarım su bardagi galeta unu
- Kızartmak için sıvıyağ
- Harçı için:
- 3 yemek kaşığı Sana Creme Bonjour
- 300 gr kıyma
- 3 adet kuru soğan
- 4 diş sarmısak
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 su bardağı et suyu
- Tuz- karabiber
- Üzeri için:
- 1 su bardağı rende kaşar
- Yarım demet maydanoz


Hazırlanışı
Patatesleri soyup, halka halka dilimleyiniz.

Patlıcanları alacalı soyup,halka halka doğradıktan sonra acısını almak için tuzlu su da bekletin. Daha sonra patlıcanların ,iyice sularını sıkıp, kıgın bol yağda kızartınız.

Kızaran patlıcanların fazla yağını almak için havlu kağıtlı tabağa çıkarınız.

Kuru soğanı piyazlık doğrayıp, ayrı bir tabağa maydonozları ince ince kıyınız.

Domatesleri rendeleyip, sarımsakları kıyınız.

Yayvan bir tencerede Sana Creme Bonjouru kızdırıp, kızan yağda kıymayı suyunu çekinceye kadar kavurunuz.

Kıyma suyunu çekip, kavrulunca içine doğranmış kuru soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.

Daha sonra harcın içine rendelenmiş domatesleri, kırmızı pul biber , şekeri, sirkeyi, et suyunu, tuz - karabiberi ilave edip, bir taşım kaynatınız.

Fırın kabını sıvı sana ile yağlayıp, tepsinin içine galeta ununu serpiniz.

Galeta ununun üzerine 1 kat kızarmış patates diziniz.

Patateslerin üzerine 1 kat kızarmış patlıcan dizip, kıymalı harçtan dökün. Malzemeyi bitirene kadar bu sırada koyunuz.

En son olarak üstüne kıyılmış maydonozu ve rendelenmiş kaşarı koyup, Önceden 200 derece de ısıttığınız fırında peynirler iyice kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis ediniz.

Hiç yorum yok: